Terkutuk!!! 5 Kes Perkosa Yang Paling “Melampau” Di Dalam Sejarah!!!

Sejarah telah menyaksikan bahawa sejak dahulu lagi, peperangan lebih mendatangkan kerugian berbanding keuntungan.

Lebih sadis lagi, selain daripada orang awam yang menjadi mangsa korban nyawa, ramai yang turut menjadi mangsa peperangan terutamanya golongan wanita yang terpaksa menjadi mangsa kerakusan nafsu pihak musuh yang memenangi peperangan itu.

Kejadian rogol ketika peperangan berlaku masih berlaku hingga ke masa kini. Perogol memberi alasan kerana mereka terlalu bosan atau menghadapi tekanan mental yang melampau sehingga lupa bahawa mereka adalah manusia.

Perogol perogol ini tidak mengenal siapa mangsa mereka dan kebanyakkanya tidak memandang paras rupa atau bentuk badan seseorang mangsa.

Trauma yang melanda kepada mangsa selalunya berakhir dengan bunuh diri. Mereka merasa malu dan seperti tidak dapat hadap semua masyarakat. Ini boleh dikatakan salah satu simtom depressi yang sangat teruk.

Berikut merupakan 5 tragedi pemerkosaan yang paling mengejutkan di dalam sejarah:

1. Tentera Jepun di Malaya dan Indonesia

Semasa pendudukan tentera Jepun di Malaya dan Indonesia ketika Perang Dunia Kedua, ramai gadis-gadis yang terdiri daripada gadis tempatan telah dipaksa untuk dijadikan sebagai hamba seks bagi menghiburkan anggota-anggota tentera Jepun pada waktu itu.

Disebabkan ini jika anda perasan ramai anak anak mereka seperti kacukan dan ini banyak terjadi terutama di INDONESIA.

2. Tentera Australia di Jepun

Setelah mengalami kekalahan pada Perang Dunia Kedua, tentera-tentera Australia yang menyertai Tentera Bersekutu yang berada di Negara Matahari Terbit itu turut dilaporkan telah menculik wanita Jepun untuk dijadikan hamba seks.

3. Tentera Amerika di Jepun

Tidak cukup dengan ancaman daripada anggota tentera Australia, tentera Amerika juga turut dilaporkan melakukan jenayah yang serupa selepas berjaya mengalahkan tentera Jepun pada Perang Dunia Kedua.

4. Tentera Rusia di Jerman

Setelah tentera Nazi berjaya dikalahkan semasa Perang Dunia Kedua, tentera Rusia yang menduduki negara Jerman pada ketika itu telah turut memaksa merogol wanita-wanita Jerman sebagai tanda membalas dendam kepada negara Jerman.

5. Tentera Amerika di Vietnam

Semasa peperanagan di antara pihak tentera Amerika dengan pihak komunis yang berasal daripada Vietnam Utara pada sekitar tahun 1955 sehingga 1975, ramai wanita daripada negara Vietnam itu telah diculik dan dirogol.

Mereka melakukan perbuatan terkutuk ini tidak mengira tempat. Dimana mereka berhenti disitulah mereka mula mencari mangsa.

sumber: taikotai via samson media

Sekiranya berlaku peperangan pada masa akan datang tidak ada perkara ini terjadi lagi. Moga dielakkan.

Insiden lain…

Lelaki Ini Rogol Mayat Nenek Jiran Sebelum Buang Mayat Mangsa Kedalam Kolam Ikan, Rupanya-Rupanya Ini Yang Terjadi.

Kebiadapan seorang mekanik Lufti 20 berbalas dengan 20 tahun penjara yang di putuskan olej majlis hakim Aimafni Arli, dalam persidangan di Pengadilan Negeri Medan, kamis (30/3/2018) tengah hari tadi.

Lufti terbukti secara sah dan mengaku telah membunuh Nenek jirannya yang dikenali sebagai Norma 57 tahun pada 2 September 2017 ketika itu umur Lufti belum genap 20 tahun.

Menurut bukti-bukti yang dinyatakan dalam sidang hari itu ,Lufti dipercayai membunuh mangsa terlebih dahulu dengan cara dicekik sebelum merogolnya.

Lebih kejam apabila perut mangasa di kelar menggunakan pisau dan mayatnya di berikan kepada ikan keli.

Sementara motif pembunuhan di awali dengan rasa tidak puas hati kerana mangsa dikatakan telah menuduh suspek mencuri minyak motor jualan milik mangsa.

Kronologi:

31 Agos 2017 dua hari sebelum kejadian,diketahui Lufti singgah di kedai milik mangsa untuk membeli minyak motor seharga Rp 10.000 bersamaan dengan 3 ringgit.

Selepas semuanya selesai,mangsa dikatakan menukar duit di kaunter,sekembalinya mangsa telah menuduh Lufti mencuri memandangkan 6 botol minyaknya tinggal 4 sahaja di situ.

Lufti berkata , ketika dia datang jumlah botol minyak di situ memang ada 5 bukan 6,namun nenek norma berkeras dan menuduh lufti sebagai pencuri di depan umum.

Berang dan malu dengan kejadian itu, niat untuk membunuh nenek norma timbul dalam hati lufti.

2 september 2017 : lufti yang bekerja sebagai mekanik tepat di hadapan rumah mangsa melihat nenek norma sibuk mencari ayam miliknya.

Lufti yang tidak melepaskan kesempatan berbohong bahwa ayam milik mangsa berada di belakang bagunan bengkelnya.

Tanpa memiliki perasaan takut,mangsa terus sahaja pergi ketempat yang di tunjuk oleh suspek.

Disitu mangsa dibekap dari belakang menggunakan kain lap bekas minyak hitam sebelum terjatuh dan dicekik.

Tak cukup disitu,suspek juga bertindak memukul kepala mangsa menggunakan eksos sebanyak dua kali.

Suspek kemudian kembali mencekik leher mangsa dengan kedua tangan serta menekan kedua ibu jarinya ke leher mangsa.

Selepas suspek mengesahkan mangsa meninggal dunia,suspek kemudian merogol mangsa sebelum menikam perut dan membuang mayat mangsa kedalam kolam ikan yang berada di belakang bengkelnya.

Pada jam 18.00 petang,suspek kemudian bergegas melarikan diri kekampung halamannya untuk bersembunyi.

Mayat mangsa pertama kali ditemukan oleh rakan suspek,yang telah mencium bau busuk sehari kemudian.

Sejurus itu pihak polis yang dimaklumkan,membentangkan siasatan atas penemuan mayat mangsa dan Lufti menjadi suspek utama atas maklumat yang diberikan oleh orang awam.

Lufti berjaya ditahan oleh pihak polis dikampungnya di Siantar dua hari kemudian Tanpa sembarang perlawanan.

Berbalik kepada awal,Menanggapi hukum 20 tahun penjara suspek yang didampingi oleh puguam hanya mengangguk tanda faham.

Sementara itu, anak almarhum Norma bernama M Sofyan mengaku ikhlas menerima putusan hakim dengan menjatuhkan hukuman 20 tahun penjara ke atas lufti.

Artikel Menarik Seterusnya:

Pembunuh & Perogol Legenda Akhirnya Dihukum Mati

Pembunuh & Perogol Legenda Akhirnya Dihukum Mati|Seorang pembunuh bersiri yang digelar “Jack the Ripper” dari China yang mensasarkan golongan wanita dan kanak-kanak perempuan yang memakai pakaian berwarna merah telah dijatuhi hukuman mati kerana telah membunuh seramai 11 orang, termasuk kanak-kanak berusia lapan tahun.

Gao Chengyong, 54, pada Sabtu dihukum oleh mahkamah China di atas jenayah kejam yang dilakukannya selama 14 tahun, laporan sebuah stesen televisyen negeri di negara itu.

Chengyong dibicarakan atas pelbagai kesalahan seperti membunuh, rogol, rompakan dan penghapusan mayat-mayat mangsanya.

Suspek mengaku membunuh 11 orang antara tahun 1988 dan 2002 di bandar Baiyin, barat laut China di wilayah Gansu dan Baotou di wilayah utara Inner Mongolia, kata laporan itu.

Usia mangsa yang termuda adalah seorang gadis berusia lapan tahun.

Chengyong ditangkap di kedai runcitnya pada 2016 berikutan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang diperoleh daripada kejadian jenayah yang tidak berkaitan dengannya, tetapi telah dilakukan oleh salah seorang saudaranya.

Rakyat negara itu terlalu takut untuk meninggalkan rumah mereka kerana bimbang akan menjadi mangsa pembunuhan tragis yang disifatkan oleh pihak berkuasa sebagai ‘reclusive’ dan ‘kebencian’ yang mendalam terhadap wanita.

Selama 14 tahun, Chengyong meluahkan kebenciannya terhadap wanita yang berpakaian merah.

Dia mensasarkan mereka yang tinggal bersendirian, kemudian mengekori mereka pulang ke rumah.

Mangsa kemudiannya diperkosa, dibunuh dan bagi kebanyakan kes, mayat mereka dihapuskan.

Pembunuh bersiri itu ‘terselamat’ untuk tempoh yang lama kerana dia bijak berhati-hati, tetapi sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga.

Kejahatan ‘Jack the Ripper’ itu akhirnya terbongkar pada Ogos 2016 ketika dia ditahan di sebuah kedai runcit di wilayah Gansu.

Polis akhirnya berjaya menjejaki suspek yang merupakan seorang lelaki yang sudah berkahwin, bapa kepada dua orang anak dan seorang pemilik kedai runcit.

credits : eberita via OhGebang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*