[Video] Iqram Dinzly “Buat Hal” Lagi. Tiba-Tiba Naik Pentas #AJL32.

Lagu Jampi ciptaan Ezra Kong dan Hael Husaini muncul juara pada Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-32 yang disiarkan secara langsung oleh TV3 dari Axiata Arena, Bukit Jalil di sini, malam tadi.

Video Iqram Dinzly Buat Onar Berada Di Pautan Akhir Artikel

Dengan kemenangan lagu yang dinyanyikan Hael, mereka membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000, trofi dan baucar CJ Wow Shop bernilai RM10,000.

Naib Juara dimenangi komposer Faizal Tahir dan Mike Chan dengan lagu Sejati yang dipersembahkan vokalis Caliph Busker, Azmi Saat. Mereka menerima wang tunai RM35,000, trofi dan baucar CJ Wow Shop bernilai RM2,000.

Tempat ketiga disandang lagu Tergantung Sepi ciptaan Ibnu dan Gouffran nyanyian Haqiem Rusli. Mereka menerima wang tunai RM20,000, baucar CJ Wow Shop bernilai RM2,000 dan trofi.

Syamel dan Ernie Zakri yang mendendangkan lagu Aku Cinta diumumkan sebagai pemenang Vokal Terbaik. Mereka membawa pulang wang tunai RM12,000, trofi dan baucar CJ Wow Shop RM2,000.

Manakala aksi bertenaga Altimet yang menyampaikan lagu Amboi melayakkan dirinya menerima trofi Persembahan Terbaik. Altimet menerima wang tunai RM12,000 dan baucar CJ Wow Shop bernilai RM2,000.

Majlis yang dihadiri Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak dan Pengerusi Media Prima Bhd (MPB), Tan Sri Ismee Ismail, itu digamatkan dengan persembahan bertenaga beberapa artis.

Persembahan 12 finalis AJL diadili 10 juri profesion pelbagai latar belakang iaitu Datuk Mokhzani Ismail, Datuk Wah Idris, Datuk Ramli Sarip, Datuk Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah), Helen Yap, Sharon Paul, Edrie Hashim dan Aizat Amdan.

Azmeer bertindak sebagai ketua juri.

Penghakiman dilakukan berdasarkan markah sebanyak 80 peratus yang diadili terlebih awal manakala 20 peratus lagi melalui persembahan pada malam kemuncak.

Diangkat sebagai acara muzik tahunan berprestij tempatan, AJL 32 mengangkat ‘Fesyen dan Muzik’ sebagai tema persembahan.

Segmen pembukaan turut menyerlahkan tema apabila persembahan Stacy, Waris, Ag Coco dan Edrie Hashim menampilkan model tersobor, Nasha Aziz, Aleeza Kassim dan Tinie.

Berkonsepkan era Pop Yeh Yeh, segmen Interlude pula dihangatkan Datuk A Rahman Hassan, Datuk Jeffrydin, Datuk Awie dan Siti Sarah.

AJL 32 menampilkan Alif Satar dan Sherry AlHadad sebagai hos.

Pelakon Zulin Aziz mengendalikan kapsul belakang pentas AJL 32. Nana Mahazan dan Shuk Sahar pula bertindak sebagai pengacara karpet merah.

AJL 32 dipancarkan Nivea dan Samsung sebagai penaja utama.
Lagu bertanding AJL 32

*Akhirnya, Cinta – Salma (Ajai/Slen)

* Aku Cinta – Syamel dan Ernie Zakri (Syamel)

* Aku Yang Sebenar – Hazama & The Penglipur Lara (Datuk M Nasir/Ad Samad)

* Amboi – Altimet (Navigator/Altimet)

* Bayang – Khai Bahar (Alam Harry Khalifah/Patrick Anohada)

* Jampi – Hael Husaini (Ezra Kong/Hael Husaini)

* Lebih Sempurna – Syamel (Syamel/Edry Abd Halim/Boy Anaz)

* Menahan Rindu – Wany Hasrita (Ibnu/Gouffran)

* Sejati – Azmi Caliph Buskers (penyanyi asal Faizal Tahir) (Faizal Tahir/Mike Chan)

* Separuh Mati Ku Bercinta – Dayang Nurfaizah (Ajai)

* Tergantung Sepi – Haqiem Rusli (Ibnu/Gouffran)

* Warkah Untuk Mu – Ara Johari (Hang Nadim/Laq)

IQRAM DINZLY SECARA TIBA TIBA?
Apa yang mencuri tumpuan semalam adalah kemunculan iqram dinzly menari bersama hael diatas pentas Ajl ketika hael merayakan kemenangannya semalam.

Ada Yg Perasan?

Sila tonton video ni .. apa komen anda .. jangan lupa share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*