Seorang Lelaki Cuba Melakukan Jenayah, Namun Tiba-tiba Wanita Itu Menunjukan Sesuatu Dari Telefon Bimbitnya Membuatkan Lelaki Itu Melarikan Diri. Rupa-rupanya Ada Sesuatu Pada Telefon Wanita Itu Yang Menggerunkan Penjenayah….

Apa yang akan anda lakukan jika anda telah diikuti oleh orang yang tidak dikenali? Adakaha anda akan lari-lari laju? atau telepon polis? Apakah akan berlaku sekiranya tiada sesiapa di sekeliling anda dan tidak ada apa-apa atau sesiapa yang mampu menolong anda?

Rupa-rupanya telefon bimbit ataupun smart phone yang sentiasa berada di tangan kita 24 jam boleh menjadi senjata yang sangat hebat untuk menyelamatkan diri dari orang yang tidak dikenali.

Tengok gambar-gambar dan video dibawah. Bagaimana perempuan ini cuba selamatkan dirinya dari pada penjenayah hanya menggunakan telephone sahaja.

Rupa-rupanya perempuan ini dapat merasakan seorang lelaki yang tidak dikenali berjalan ke arahnya ketika dia sedang berjalan berseorangan.

2. Semakin lama, semakin dekat lelaki itu mengekori perempuan ini. Dia dapat rasakan mungkin bahaya akan menimpanya.

3. Sebelum penjenayah itu bertindak, dia segera menggunakan telephone pintarnya dan menunjukkan skrin yang ada pada telefon itu.

4. Tiba-tiba penjenayah itu mengundur diri dan cuba melarikan diri. Jadi kita mula tertanya-tanya apa yang ada pada telephone wanita ini sehingga penjenayah ini melarikan diri.

Sebenarnya, apa yang ada pada skrin telefon wanita? bila kita lihat gambar dibawah ini rupa-rupanya di skrin telephone pintar milik wanita ini ada video seorang polis seolah-seolah sedang buat video live memberi amaran kepada penjenayah ini.

seorang polis memberikan peringatan lisan kepada penjenayah ini bahawa wajah dan lokasinya telah dikepung oleh pihak polis ! Polis memberi amaran agar mengundur diri jika tidak polis akan tangkap penjenayah ini dengan kadar segera.

Kemunculan seorang anggota polis di atas skrin telephon wanita dan penjenayah itu juga dapat melihat wajahnya sendiri juga menyebabkan penjenayah ini takut dan menganggap bahawa jenayahnya sedang diperhatikan oleh pihak polis.

Rupa-rupanya Ini adalah aplikasi rakaman yang dibuat dengan tujuan untuk mencegah kejadian jenayah dan merakam wajah pelaku. Walaupun ia mungkin tidak berkaitan langsung dengan polis, aplikasi ini boleh menjadi penawar pertama sebelum jenayah.

Mari kita lihat videonya disini

Sumber: YouTube

Sesiapa yang mempunyai pengalaman menggunakan aplikasi ini? Apa yang anda fikir, berguna atau tidak pada saat-saat penting? Kongsikan jika bermanfaat

Sila layari kakitrending.com untuk lebih banyak cerita menarik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*