[Video] Nelayan Terkejut Bayang Makhluk Raksasa Menuju Ke Arah Mereka. Secara Tiba-tiba Makhluk Itu Muncul ke Permukaan Air Lalu…..

Seantero….

Di Luar Hanya la Gambar Hiasan….

Sekelompok nelayan di perairan berdekatan dengan Sydney, Australia merasa sangat gelisah ketika mereka melihat satu bayangan raksasa mengintai di bawah permukaan air berdekatan dengan perahu mereka.

Apapun itu dan dengan alasan apapun, bayangan itu dilihat dengan sengaja mengarah kepada mereka.

Ketika mereka menyedari apa yang sedang menuju mereka, seketika rasa takut mereka hilang dan apa yang semula adalah sebuah keadaan untuk melarikan diri kemudian berubah menjadi misi penyelamatan penting.

Para nelayan baru saja meninggalkan Killarney Point dan kembali ke perlabuhan ketika mereka pertama kali melihat bayangan misteri di bawah ombak.

Di lautan, sejumlah hal dapat menjadi pengintai di bawah permukaan air dan para kru biasanya dengan siapsiaga memiliki kewaspadaan yang tinggi.

Mereka menunggu sejenak untuk melihat apa yang mereka hadapi, dan menjadi risau ketika sebuah bayangan mendekati mereka.

Namun kemudian mereka menyadari bahwa itu bukanlah berbahaya kepada mereka- bayangan itu adalah ikan paus Selatan, terjerat di jaring ikan, berjuang di tengah jeratannya.

Menurut Ivan Iskanderian dan Micheal Riggio, dua dari nelayan di atas kapal segera bertindak untuk menolong ikan paus tersebut.

Seorang nelayan mengemudi perahu mendekati ikan paus itu dan ketika sudah mendekati ikan paus, nelayan kedua membungkuk dan melepaskan jeratan.

Ikan paus dicelupkan dibawah permukaan air dan kemudian menghilang. Sementara itu seorang nelayan lainnya merakam kejadian yang menakjubkan itu.

Makhluk-makhluk laut seringkali mendapat belas kasih dari manusia, yang sebenarnya beresiko bagi manusia itu sendiri.
Itulah contoh kasus ikan paus yang terjadi. Adanya ikatan di sekitar kepala ikan paus dapat mencegah hewan dimangsa atau terluka.

Para kru bertepuk tangan setelah usaha keras mereka berhasil.

“Itulah yang ia harapkan,” kata seorang nelayan.

Sebuah upaya penyelamatan yang cepat tetapi penting. Dengan banyaknya hewan laut yang terancam punah, seperti hal nya ikan paus selatan, sebuah kesempatan untuk menyelamatkan nya adalah kemenangan besar.

Video Di Rakam Orang Di Sekitar Kejadian…

Kredit: erabaru.net via ohgebang.com

SAYU: Anak anjing ini seringkali duduk di atas penutup longkang ini, rupanya ada tragedi yang sentiasa menghantuinya…

Kehilangan orang tersayang pastinya sangat menyakitkan dan untuk melupakan mereka bukanlah sesuatu yang mudah. Lebih menyedihkan jika seorang anak kecil ditinggalkan oleh ibu bapa mereka tanpa sempat dia memperoleh kasih sayang dan perhatian yang secukupnya. Sangat menyayat hati…

Kisah sedih daripada netizen ini pasti akan membuatkan anda juga akan mengalirkan air mata membacanya. Anda sudah bersedia?

Kisah sedih seekor anak anjing yang baru berusia beberapa bulan ini telah dikongsikan oleh seorang netizen.

Anak anjing tersebut kelihatan begitu sayu dan sedih. Dia tidak seperti anak-anak anjing lain yang berlari dan bermain dengan penuh keriangan. Si kecil putih ini hanya diam dan kelihatan selalu merangkan di atas penutup longkang.

Pada awalnya orang-orang di situ hanya memandangnya seperti perkara yang biasa. Tetapi selepas beberapa hari, anak anjing itu masih sahaja melakukan perkara yang sama. Dia masih pergi ke tempat yang sama dalam keadaan yang sama, masih sedih dan sayu.

Netizen tersebut kemudian terus membawa pulang anak anjing itu setelah mendapati bahawa si kecil itu tidak memiliki tuan. Tetapi, sesuatu yang tidak dijangka berlaku selepas beberapa hari anak anjing itu dibawa pulang.

Entah kenapa dia bekeras untuk terus kembali ke penutup longkang yang biasa dia pergi sebelum itu.

Kali ini, tingkah dan sikapnya masih seperti sebelum ini, dia merangkak di atas penutup longkang dan tak mahu pergi, sesekali terdengar ratapan sedih dari muncung mungilnya.

Kebetulan pada masa itu, ada seorang pejalan kaki yang sepertinya kenal dengan anak anjing itu dan tanpa disedarinya dia berkata “Anak anjing ini masih disini?”

Mendengar kata-katanya itu, tuan baru anak anjing itu terkejut lalu dia segera mencari tahu mengapa anak anjing itu berkelakuan seperti itu. Rupa-rupanya, ibu bapa anak anjing itu telah dilanggar kereta oleh sebuah kereta yang dipanju laju ketika ibu bapanya membawanya menyeberangi jalan.

Pada masa itu ibu bapa si anjing sengaja membiarkan diri mereka dilanggar untuk melindungi anaknya yang baru berusia beberapa bulan, hingga akhirnya si ibu pun mati di tempat. Ibunya telah mati di atas penutup longkang dan kemudiannya bangkai ibunya dikebumikan oleh salah seorang penduduk di situ.

Sejak kejadian itu berlaku, si kecil itu selalu berada di atas penutup longkang itu dan tidak mahu meninggalkannya. Dia seolah-olah masih lagi menanti kepulangan ibunya

Kejadian itu jelas menunjukkan bahawa jangan kata manusia, haiwan juga memiliki perasaan tetapi mereka tidak boleh meluahkannya melalui kata-kata sepeti manusia.

Si putih itu kelihatan tidur lelapdi dalam kereta tuannya. Dia mungkin masih keliru dengan apa yang berlaku dan masih tidak mengerti apa dia erti kematian. Dia juga mungkin tidak tahu bahawa ibu bapanya tidak akan mungkin kembali lagi.

Pandangan sayunya yang penuh kesedihan sahaja yang dapat menggambarkan bagaimana hancurnya hatinya dia ditinggalkan oleh kedua orang tuanya. Walaupun tiada siapa yang boleh menggantikan posisi ibu bapanya namun dengan kehadiran tuan barunya dia akan dapat hidup yang lebih baik.

Sumber: EraBaru via ohgebang.com

1 Trackback / Pingback

  1. [Video] Nelayan Terkejut Bayang Makhluk Raksasa Menuju Ke Arah Mereka. Secara Tiba-tiba Makhluk Itu Muncul ke Permukaan Air Lalu….. - Awan Kelabu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*